Vendégkiszolgálás

 

Rendelésfelétel

A rendelésfelvétel a programon belül több helyről is elérhető: kiválaszthatjuk a konkrét asztalt, a vevőt vagy a minden nézetből egy mozdulattal elérhető gyorseladás gombbal is, sőt ha dolgozói vásárlásról van szó, rendszerünk ezt is a belső folyamatok szerint kezeli. 

A rendelések felvételére szolgáló felületen  vagy betűrendben, vagy eladási gyakoriság szerint jelennek meg a termékek. Ezt te tudod beállítani. 

A kiválasztott terméket egy kattintással a megrendelt tételek közé teheted. Ezen a felületen lehetőséged van jelölni a speciális igényeket, például ha valaki rendel egy koffeinmentes latte-t mandulatejjel: válaszd ki a latte-t a termékek közül, majd módosítsd a tételt az egyedi kívánságok szerint. Amennyiben ez az árat is érinti, itt automatikusan módosul, sőt a készlet is ennek megfelelően csökken. Itt tudsz egyedi kedvezményt adni (% vagy Ft), sőt még az ÁFA tartalmat is módosíthatod.

Miután felvetted a rendelést eldöntheted, hogy nyitva hagyod a számlát a későbbi rendeléseknek vagy rögtön továbblépsz a fizetésre.

 

Egyszerű megoldást kínál a felület olyan esetre is, amikor a vendégek külön-külön fizetnek, vagy kombinált fizetési eszközöket (például készpénzes és bankkártyás fizetés) együttesen használnak.

 

A rendelés felvétele után a háttércsapathoz azonnal  eljut az információ, azaz a konyha vagy az előkészítő rögtön látja a felvett rendelést. Ha kész a megrendelés, azt egy gombnyomással jelezni tudják a pincérek, aki már viheti is a frissen elkészült megrendelést a vendégnek.

 

Asztaltérkép

A PlaccOn felületén leképezhetitek a saját placcotokat az asztalok elrendezésével. Az eladótér személyre szabott és könnyen navigálható! 

Add hozzá az asztalokat és a pultot a saját eladótereknek megfelelően!

Az asztaltérkép lesz a felülete a foglalások kezelésének és a rendelések felvételének. A Placc gyors áttekintéséhez színek jelölik, hogy az adott asztal milyen állapotban van: szabad, foglalt vagy foglás van időzitve az adott asztalon. A foglalt vendégasztalok további státuszokra bonthatóak:  rendelés alatt, elkészült rendelési tétel vagy fizetés alatt van az adott asztal. Így a pincérek egy pillantással tudnak következtetni, hogy az adott asztal mikor szabadul fel. 

A villámgyors munka érdekében gyorsgombokat helyeztünk el az asztaltérképen a következő funkciókkal:

 

  • kedvezmény
  • asztalfoglalás
  • átültetés

Fizetés

A rendelés lezárásakor egy összegző blokk kerül nyomtatásra – ezen szerepel tételesen a vendéged összes fogyasztása részletezve.  Megjelennek az esetlegesen alkalmazott kedvezmények, az ÁFA kategóriák és a fizetendő végösszeg.

Dobd fel a blokk fejlécét logótokkal! Sőt, egyéb információkat is megoszthatsz ezen a felületen vendégeiddel: add meg a weboldalatok címét vagy tüntesd fel a jövő heti programotokat vagy akciókat!

A blokk nyomtatása történhet távolról is, azaz a pincér már a vendég kérésére az asztalnál lezárhatja a számlát, ami azonnal nyomtatásra kerül a pultban vagy akkumulátoros bluetooth segítségével a pincér nyomtatóra.

Ha a vendégünk még nem fizetne csak kíváncsi fogyasztására, lehetőségünk van fogyasztás összegző nyomtatására is, ez hasznos akkor is, ha egy nagy társaság végül külön-külön fizet vagy összedobják a végösszeget. 

Fontos, hogy a blokk nem egy adóügyi bizonylat, hanem egy fogyasztási részletező. A végösszeget be kell ütni a pénztárgépbe, és a két blokk együtt lesz érvényes.

További funkciók a PlaccOn

Csapatmunka

Üzletvezetés

Riportok