Üzletvezetés, készletkezelés

Az eredményesség alapja az optimális készletkezelés és a csapatod munkájának hatékony megszervezése. 

 

Készletkezelés

Az üzleti eredményesség egyik meghatározó alapja a készletkezelés. Tervezd meg pontos és naprakész adatok alapján, hogy mennyi alapanyagot rendelsz, sőt hangold össze készletkezelésed akár több üzlet között!

A bevételezés sohasem volt ennyire gyors és átlátható. Amikor bevételezel egy terméket automatikusan megjelenik az előző beszerzési ár, ami tájékoztat az esetleges beszállítói árváltozásokról.  

A bevételezések bármilyen időszakra visszatekinthetőek és  ki is nyomtathatod a leszűrt adatokat.

Készleteid egyszerűen mozgathatod egyik raktárból a másikba, vagy akár egy másik üzletbe. Így optimalizálva és pontosan követve az alapanyag felhasználásod:  könnyen nyomon követheted a selejtezéseket – és megjegyzések használatával világossá válik, hogy mi az oka a selejtezésekek:  nem mindegy, hogy eltört valami vagy lejárt, mind a kettőn lehet fejleszteni ha tudjuk hol a hiba. Hasznos riportokat szűrhetsz le, hogy változtathass az esetleges rossz rutinokon.  

Hosszú távon ezek fontos információval szolgálhatnak és kevesebb selejttel, jó készletkezeléssel, egyszerűen nő az eredményességetek!

 

Annak érdekében, hogy a készlet eltéréseire fény derüljön, fontos rendszeresen leltározni. Tudjuk, sok időt kíván a leltározás és jó esetben a vendéglátásban ebből van  a legkevesebb. Éppen ezért a rendszert úgy alakítottuk ki, hogy nem muszáj egyszerre leltároznotok az egész üzletet: bontsd területekre, azaz elkezdhetitek a leltárt a pultban először csak az italokat vizsgálva, majd folytathatjátok más alapanyag csoportokkal. Bármely funkciót is kezdtek el, bármikor meg tudjátok szakítani és folytatni akkor amikor ismét van rá időd.  Nincs adatvesztés! 

Termékek

Minél gyorsabb rendelésfelvétel és kiszolgálás érdekében minden terméketek bekerül a PlaccOn rendszerébe. Mivel a termék adatlapon lehetőséged van felvinni a receptúrákat, így a rendszerben tárolva van, hogy az termék milyen alapanyagból tevődik össze és azokból mennyit tartalmaz. Ha eladsz egy terméket, eladásakor a rendszer azt automatikusan ki fogja vonni a készletekből.

Megadhatod itt a termékek árát, időszakos árát, de akár előre definiálható az új árat is, ha esetleg árváltozásra készülünk. A termékek modulban maximalizálható az alkalmazott kedvezmény mértékét, milyen boltokban jelenjenek meg (több bolt esetében) illetve meghatározható az alapértelmezett és alternatív ÁFA kulcs. Kezelhetünk fél adagot, a szezonális termékekt passziválhatjuk. Egyedi funkció a termékváltozatok kezelése mely azt segíti hogy alternatív termékeket kínáljunk pl: Egy cappuccino a felületen egy eladási gombbal jelenik meg de választhatunk neki extra tényezőket így lesz egy terméből koffeinmentes, kaktózmentes, elviteles más-más árral és alapanyaglevonással.

Bevásárlólisták

Ha beszerző körúton vagy nem kell mást tenned,  mint telefonodban elindítani az alkalmazást és máris látod, hogy miből mennyit kell leemelned a polcról az aktuális és tényleges készletmozgások alapján.

Az automatikus rendelés tervező funkció pedig egy kattintásra megmutatja hogy az adott beszállítótól miből mennyit ideális redlejünk a korábbi fogyások alapján. A listát emailben egy kattintással el is küldhetjük is beszállító partnerünknek vagy munkatársunknak.

A lejáratközeli termékek kezelése funkcióban látható minden olyan termék vagy alapanyag melynek lejárata időszerű. Mivel ez az információ szem előtt van, ennek figyelembevételével tudunk tervezni akciót vagy termékkapcsolást, hogy a terméket ne kelljen selejtezni és csökkenjenek a felesleges kiadások. Légy fenntartható aPlaccOn!

További funkciók a PlaccOn!

Vendégkiszolgálás

Csapatmunka

Riportok