NTAK beküldendő adatok

Milyen adatok kerülnek beküldésre az NTAK rendszerébe?

  1. július 1-től változatlanul kötelező az adatszolgáltatás a vendéglátóhelyek részére. A PlaccOn csapata megteszi az ehhez szükséges fejlesztéseket a szoftverben. Partnereinknek az NTAK regisztráción kívül további teendői nincsenek. 

    Milyen adatokat kell beküldeni az NTAK rendszerébe?

    Adatbeküldés sorrendisége:

    1. Rendelésösszesítő;
    2. Helyesbítő Rendelésösszesítő;
    3. Sztornó Rendelésösszesítő;
    4. Napzárás.

     

    Rendelésösszesítő beküldése:

    A rendelésösszesítőkben a technikai adatokon kívül a rendeléssel kapcsolatos általános adatokat és a fogyasztott tételeket szükséges megadni.

    A technikai adatok:

    • a szolgáltató adószáma;
    • vendéglátó üzlet NTAK regisztrációs száma;
    • az RMS rendszer NTAK azonosítója;
    • az RMS rendszer verziószáma;
    • az adatküldés időpontja;

    A rendeléssel kapcsolatos általános adatok:

    • rendelésösszesítő típusa (normál / sztornó / helyesbítő);
    • RMS rendelésösszesítő azonosítója (lokálisan egyedi azonosítószám)
    • sztornó vagy helyesbítés esetén a hivatkozott RMS rendelésösszesítő azonosítója;
    • rendelés kezdete (első tétel) és vége (fizetés lezárása);
    • fizetési mód(ok) és összegek.

    A rendelt tételekkel kapcsolatos adatok:

    • megnevezés;
    • főkategória (szabványos értékkészlet szerint);
    • alkategória (szabványos értékkészlet szerint);
    • ÁFA kategória;
    • bruttó egységár;
    • mennyiségi egység;
    • mennyiség;
    • tételszám;
    • tétel rendelés időpontja;
    • tétel bruttó összege.

     

    Napi zárás beküldése

    Technikai adatok:

    • A szolgáltató adószáma;
    • vendéglátó üzlet NTAK regisztrációs száma;
    • az RMS rendszer NTAK azonosítója;
    • az RMS rendszer verziószáma;
    • az adatküldés időpontja.

    Összesítő adatok:

    • tárgynap dátuma;
    • tárgynap besorolása (normál / adott napon zárva / forgalom nélküli nap);
    • nyitás és zárás időpontja;
    • összes borravaló.