Igyekszünk minden fejlesztés kérésnek eleget tenni, így került sorra a sztornózási lehetőség bevezetésére is rendszerünkben. Ennek köszönhetően mostantól te is tudod törölni az elrontott, vagy  visszamondott rendeléseket. 

 

 

Rendszerünkbe való belépés után a bal oldali menüsorban a “Riportok” fülre kattintva a legördülő menüből a “Lezárt rendelésekopciót válaszd ki!

Ezután megjelennek a lezárt rendeléseid, miután kiválasztottad a hibás rendelést, az adott megrendelés mellett találsz egy kis nyilat, erre kattintva “kinyílik” a megrendelés, és láthatod a részleteket. 

A következő lépés az alábbiak szerint a Fizetések opcióra való kattintás: 

 

Ezután a jobb oldali piros “X”-re kattintva tudod sztornózni a rendelést.

Rendszerünk a törölt tételeket visszateszi az adott asztalra, amelyre eredetileg fel volt véve, így figyelni kell, hogy azon az asztalon ne legyen semmilyen másik tétel a sztornózás pillanatában, ám rendszerünk erre az alábbi felugró ablakkal figyelmeztet.

Fontos, hogy az elrontott rendelések sztornózását csak a műszak lezárása  előtt végezhető el!