A leltározás funkcióval üzletünk alapanyagainak és késztermékeinek mennyiségét tudjuk korrigálni és ellenőrizni. A leltározás eredménye megmutatja az eltérés mértékét és beszerzési bruttó értékét.

FONTOS:

A készleted szerint kóla termékből -5 darab van. A leltározás során a munkatárs azonban 5 darabot adott meg. A leltárban megadott darabszám felülírja a bevételezésben, selejtezésben korábban megadott értékeket. Így a készleted 5 darab lesz -5 helyett.

 

Új leltár létrehozása:

https://placcon.onlineettermirendszer.hu/stock-transaction-correction/create

A raktár / termék típusok / alapanyag típusok lenyíló mezők szűrőként funkcionálnak à a leltár oldalon az adott szűrőbe tartozó termékek fognak megjelenni (ez gyorsíthatja a leltározási folyamatot). Nem kötelező szűrőt használni, azonban akkor minden raktárelemet hozni fog a kereső.

Például: ha a termék típusok lenyílóban az üdítőket választod ki, mert éppen az üdítőket szeretnéd leltározni, akkor egymás után adogatja fel az üdítőket és nem kell keresgélni.

Tipp: a kép alapján mi már előre kiválasztottuk az üdítő kategóriát. A mennyiség mezőbe írd be a valós készletszámot, majd ha az enterre kattintasz, egyből továbbugrik a következő termékre addig, amíg el nem fogynak a termékek az adott szűrésből.

Mentés: ha végeztél az új tételek létrehozásával, a mentés gombra kattintás után az összegzőképernyőre ugrik a rendszer.

Összegző oldal: itt tudod visszaellenőrizni, hogy jól vitted-e fel az adatokat. Ha nem, a ceruza ikonra kattintva tudod korrigálni.

Félbehagyás / Mentés: a gombra kattintva menti az eddig feltöltött adatokat, azonban nem zárja le a rendszer a leltározást. Ezt a funkciót akkor használd, ha valamiért félbe kellene hagynod az leltározást, de később még javítanod/kiegészítened kell benne.

Lezárás: erre a gombra kattintva utólagosan már nem módosítható az leltározás, csak készletkorrekcióval, azaz leltárral.

 

Leltár lista oldal

https://placcon.onlineettermirendszer.hu/stock-transaction-correction/index

Itt láthatók a korábban elvégzett leltározások.

A felső sávban idő vagy tranzakcióalapon tudsz szűrni.

Eltérések száma oszlop: itt tekintheted meg, hogy van-e eltérés a korábbi készlet és a leltárban megadott érték között.

  • Piros felkiáltójellel jelöljük, ha az eltérés negatív (hiány van).
  • Zölddel jelöljük, ha az eltérés pozitív (többlet van).
  • Feketével jelöljük, ha az eltérés 0 Ft.

Például:

  • Az első sorban 2-ból 2 vizsgált tételnél hiány keletkezett.
  • A második sorban 1 vizsgált tételből egynél eltérés mutatkozott, de mivel a bevételezésnél nem adtak meg összeget, így a rendszer nem érzékeli hiányként és többletként sem.
  • Az utolsó sorban 1 vizsgált termékből egynél többlet keletkezett.

A leltár eredményeit a lenyíló gombra kattintva tekintheted meg, vagy exportálhatod.