2020 első napjaira számos hasznos funkcióval bővítettük a PlaccOn lehetőségeit. Az alábbiakban sorra vesszük és bemutatjuk az újdonságokat.

Feltétek (ÚJ)

Felugró választóablak összetett termékeknél (ÚJ)

Allergének (ÚJ)

Sorszámosztó modul (ÚJ)

QR kód pénztárgép kapcsolat modul (ÚJ)

 

Feltétek

Korábban a feltéteket önálló termékként lehetett hozzáadni a kosárban (például egy margharita pizzához extra feltétként rukkolát is rendelt a vendég). Problémát jelentett azonban, hogy a rendelésváróban nem lehetett tudni, hogy az adott termék melyik termékhez kapcsolódott, hiszen az alaptermék és a kiegészítő feltét is önálló sorban jelent meg.

Ennek kiküszöbölésére hoztuk létre a feltétek funkciót. Az összetett termék feltöltésénél már a termékszinten megadható a feltét (akár felárral, vagy nélküle), azaz az alap termékhez kiegészítő terméket lehet hozzáadni a rendelésnél. Amennyiben a feltét feláras, a termék árához hozzáadja.

 

Felugró választóablak

Összetett termékeknél választható funkció. Célja, hogy az adott terméknél leggyakrabban használt változatok/feltétek/megjegyzések felugró ablakban jelenjenek meg a munkatársnak, gyorsítva a rendelésfelvételt. Képzeljünk el egy kávézót, ahol többféle kávé közül választhatunk, vagy a vendégek gyakran kérik laktózmentes tejjel, kókusztejjel és sokszor forduló elő az is, hogy sok/kevés tejjel kérik a kávét. A felugró ablak bekapcsolásával az opciók egyből megjelennek a munkatársnak, aki – növelve a professzionalizmust -, akár egyből meg is kérdezheti a vendégeket ezekről az igényekről.

 

Allergének

Késztermékek és összetett termékek esetén a termékfeltöltés során lehetőség van azon allergének megadására, amelyeket az adott termék tartalmaz. Így rendelésfelvételnél a ikonra kattintva olyan termékekre szűrhet a munkatárs, amelyek NEM TARTALMAZZÁK az adott allergén(eke)t.

A funkció segítséget nyújt a pincérnek a vendég részére allergénmentes ételeket/italok ajánlásában.

 

Sorszámosztó modul (ÚJ)

Ezt a modult azoknak a vendéglátóhelyeknek ajánljuk, ahol pultos kiszolgálás működik (nem ül le egy asztalhoz, vagy nem tudjuk, hogy melyikhez ül le), de a megrendelt termék nem azonnal kerül átadásra. Így egy automatikusan nyomtatott sorszám/szimbólum segítségével jelezhetjük a vendégnek, hogy a megrendelése elkészült.

A sorszámosztó modul nem része a PlaccOn alapfunkcióinak. Megrendeléshez kattints ide.

 

QR kód pénztárgép kapcsolat modul (ÚJ)

Amennyiben QR kód leolvasásra alkalmas Fiscat Neon, vagy Cashbox Base pénztárgéppel rendelkezel, ezt a funkciót imádni fogod. A modulnak köszönhetően ugyanis egy QR kód generálódik a fizetési képernyőre, amelyet a kódleolvasóval lecsippantva a fizetendő összeg, Áfa és fizetési mód is azonnal a pénztárgépbe kerül. Egyetlen gomb megnyomása nélkül az adóügyi blokk azonnal nyomtatásra kerül, akár a megrendelt termékek tételes listájával is.

A Pénztárgép kapcsolat modul nem része a PlaccOn alapfunkcióinak. Megrendeléshez kattints ide.