https://placcon.onlineettermirendszer.hu/stock-transaction-in/index

Ezt a menüpontot a Raktárkezelés alatti Bevételezések alatt éred el az oldalsó menüsávban.

Itt tudod rögzíteni (készletre felvenni) a szállítóktól érkező alapanyagokat és késztermékeket. Azonban csak olyan termékeket tudsz bevételezni, amelyek korábban már feltöltésre kerültek a „termékek” menüpontban.

A plusz gombra kattintva tudsz új bevételezést létrehozni. https://placcon.onlineettermirendszer.hu/stock-transaction-in/create

Raktár: több raktár esetén itt tudod kiválasztani, hogy melyikbe szeretnéd bevételezni.

Beszállító: válaszd ki a listából a már felvitt beszállítót, vagy a plusz gomb megnyomásával vigyél fel újat.

Fizetési mód: azt a fizetési módot válaszd ki, ahogyan te vetted a beszállítótól a terméket (számla fejlécében megtalálod).

Számlaszám: opcionálisan a szállítói számlaszám adható meg, hogy a későbbiekben vissza tudd könnyedén követni a beszerzést.

 

Új tétel létrehozása: itt tudod felvinni a megvásárolt termékeket.

Név: válaszd ki a lenyíló mezőben a korábban már rögzített termék nevét.

Bejövő áfakulcs: itt azt a számlakulcsot kell megadnod, amit a számlán látsz. Azok közül a bejövő áfakulcsok közül tudsz választani, amelyeket korábban a termékfeltöltésnél meghatároztál az adott terméknél. Ha a számlán eltérő áfakulcs található, akkor azt szintén termékszinten kell módosítani.

Mennyiség / kiszerelés / kiszerelési mennyiség: itt az alapvető képletet célszerű megérteni:

Mennyiség = kiszerelés * kiszerelési mennyiséggel.

  • Így tehát vagy a mennyiség sorba írj egy összesített számot,
  • vagy a kiszerelés és a kiszerelési mennyiség mezőt töltsd ki. Például:

A Bujdosó bor kiszerelése 0,75 l, amiből 5 darabot vettünk. Ezeket a számokat írva a kiszerelés+kiszerelési mennyiség mezőbe egyből felszorozza a rendszer és megadja a tényleges „mennyiséget”. 

TIPP: ha 24 darab készterméket vásárolsz (például üveges kóla, amit egy az egyben értékesítesz), akkor egyszerűen írd a „mennyiség” mezőbe a 24 darabot. 

Bruttó összesen: a termékhez kapcsolódó és a számlán szereplő bruttó részösszegét írd ide (a rendszer így kiszámolja automatikusan a termék egységárát).

FONTOS! A rendszer enged 0 Ft-os beszerzési árat megadni, de ha ezt adod meg, akkor a 0 Ft-ból dolgozik majd a riport és a leltár funkció is à így valótlan képet kapsz működésedről. Azt javasoljuk, hogy mindig adj meg összeget.

Lejárat dátuma: akkor kell megadni, hogyha a termékadatlapon igenre állítottad a „lejáratkezelés” gombot.

Mentés és új (következő tétel): erre a gombra kattintva menti a rendszer az adatokat és egyből a következő tétel létrehozására ugrik.

Mentés: ha végeztél az új tételek létrehozásával, a mentés gombra kattintás után az összegzőképernyőre ugrik a rendszer.

Összegző oldal: (lásd a képen) itt tudod visszaellenőrizni, hogy az admin felületen szereplő ár megegyezik-e a számlán szereplő részösszeggel. Ha nem, a ceruza ikonra kattintva tudod korrigálni.

Fájlfeltöltés: a lefotózott/beszkennelt szállítólevelet, vagy számla képét, de akár az áru fényképének képét is feltöltheted. Tipp: mobiltelefonról vagy tabletről használva nemcsak tallózni, hanem fényképet készíteni is tudsz.

Félbehagyás / Mentés: a gombra kattintva menti az eddig feltöltött adatokat, azonban nem zárja le a rendszer a bevételezést. Ezt a funkciót akkor használd, ha valamiért félbe kellene hagynod a folyamatot (például nem találod a számlát és hosszabb idő előkeresni).

Lezárás: erre a gombra kattintva utólagosan már nem módosítható a bevételezés, csak készletkorrekcióval, azaz leltárral.