A folyamat lépései:

  1. Nem hitelesített tanúsítvány generálása a PlaccOn fiókban 
  2. A kigenerált fájl feltöltése az NTAK fiókba (hitelesítés)
  3. NTAK által Hitelesített tanúsítvány feltöltése a PlaccOn fiókba

1. lépés – Nem hitelesített tanúsítvány generálása:

 

Lépj be a PlaccOn alkalmazásba menedzser hozzáféréssel. Válaszd a Beállítások / Integrációs beállítások menüpontot.

a) Add meg az NTAK regisztrációs számod, amit az NTAK fiókodba lépve találsz meg. (Ha nem találod meg akkor kérd az NTAK ügyfélszolgálat segítségét 06 1 550 1855 a hét bármely napján 0-24 órában hívható) – A szám két betű tagból és 8 számjegyből áll pl: ET12345678).

b) Add meg az adószámot (üzemeltető cég adószáma, kötőjel nélkül minden taggal)

c) Nyomd meg a Mentés gombot

d) Majd utoljára a Nem hitelesített PlaccOn tanúsítvány generálása gombot

Ekkor a fenti oldal fog megjelenni, nyomd meg a Nem hitelesített tanúsítvány létrehozása gombot.

Nyomd meg a zöld gombot a Nem hitelesített tanúsítvány letöltése (CSR) gombot és töltsd le a generált fájlt a számítógépedre (pl letöltés mappa) – Ezt a fájlt nem kell megnyitni! A kapott fájl egy nem hitelesített tanúsítvány ami .csr végződésű

2. lépés – A kigenerált fájl feltöltése az NTAK fiókba (hitelesítés)

Lépj be az NTAK fiókodba, az ügyfélkapus jelszavaddal: www.ntak.hu/bejelentkezes

Itt válaszd a Tanúsítvány feltöltése pontot és töltsd fel a korábban kigenetrált .csr végződésű tanúsítvány fájlt, majd a mellette lévő Kérelem indítása gombot kell megnyomni.

Ezt követően az NTAK értesítő emailt küld amikor a tanúsítvány hitelesítve lett (tapasztalataink szerint aznap) Ha megkaptad az email értesítést, akkor lépj be újra NTAK fiókodba és töltsd le a hitelesített tanúsítványt a számítógépedre, ami egy .cer végződésű fájl lesz (A fájlt nem kell megnyitni csak lementeni).

Az NTAK felület használatához, ha a fenti információk kevesek lennének, akkor használd az téma NTAK súgóját, vagy keresd az NTAK ügyfélszolgálatát a 06 1 550 1855 a hét bármely napján 0-24 órában hívható.

3. lépés – NTAK által hitelesített tanúsítvány feltöltése a PlaccOn fiókba

Lépj be PlaccOn fiókodba ezt követően újra a Beállítások – Integrációs beállítások almenübe és a tallózás segítségével töltsd fel az NTAK által hitelesített tanúsítványt (e).

Amennyiben adatszolgáltatás köteles vagy jelöld be a Nyilatkozatot f) pontot.

Nyomd meg a Mentés gombot a lap alján g).

 

FIGYELEM: Az NTAK aktiválása és az adatszolgáltatás az ügyfél saját feladata, annak elhalasztása büntetést vonhat maga után. Amennyiben több üzleted van, minden üzletben el kell végezni a beállításokat (Ha azonos az NTAK regisztrációs szám akkor ugyan azt a tanúsítványt kell feltölteni – ilyen esetben viszont keresd ügyfélszolgálatunkat, mert a kulcsot Ők tudják csak beállítani hozzá)!

NTAK adatszolgáltatás ellenőrzése (NTAK riport):

Válaszd a Riportok – NTAK menüpontot, minden eladás, napzárás után létrejön itt egy riport válasz sor (sikeres, sikertelen). Ha van válasz sor akkor az integráció sikeres volt.
Amennyiben nincs válasz üzenet akkor az alábbit ellenőrizd az Integrációs beállítás NTAK kategória alatt megadott adatok helyességét:
– NTAK regisztrációs szám, Adószám
– A tanúsítvány fel van e töltve
– Be van kapcsolva az Önkéntes adatküldés

Az adatszolgáltatással kapcsolatosan további kérdésekkel az NTAK kisosos súgónk tud segíteni.