Lépj be az NTAK fiókodba, az ügyfélkapus jelszavaddal: www.ntak.hu/bejelentkezes

Itt válaszd a Tanúsítvány feltöltése pontot és töltsd fel az oktatóanyag emailből letöltöltött kapott .csr végződésű még nem hitelesített tanúsítvány fájlt, ezt követően a mellette lévő Kérelem indítása gombot kell megnyomni.

Ezt követően az NTAK értesítő emailt küld amikor a tanúsítvány hitelesítve lett (tapasztalataink szerint 1-2 nap ez) Ha megkaptad az email értesítést, akkor lépj be újra NTAK fiókodba és töltsd le a hitelesített tanúsítványt a számítógépedre, ami egy .cer végződésű fájl lesz. 

Az NTAK felület használatához, ha a fenti információk kevesek lennének, akkor használd az téma NTAK súgóját, vagy keresd az NTAK ügyfélszolgálatát a 06 1 550 1855 a hét bármely napján 0-24 órában hívható.

Érvényesített tanúsítvány feltöltése a PlaccOn-ba.

Lépj be PlaccOn fiókodba ezt követően újra a Beállítások – Integrációs beállítások almenübe és a tallózás segítségével töltsd fel az NTAK által hitelesített tanúsítványt.

Amennyiben a céged nettó árbevétele 2022-ben elérte a 100 millió forintot, jelöld ki az f) pontot.

Nyomd meg a Mentés gombot a lap alján g).

FIGYELEM: Az NTAK aktiválása és az adatszolgáltatás az ügyfél saját feladata, annak elhalasztása büntetést vonhat maga után. Amennyiben több üzleted van, minden üzletben el kell végezni a beállításokat (Ha azonos az NTAK regisztrációs szám akkor ugyan azt a tanúsítványt kell feltölteni – ilyen esetben viszont keresd ügyfélszolgálatunkat, mert a kulcsot Ők tudják csak beállítani hozzá)!

NTAK adatszolgáltatás ellenőrzése (NTAK riport):

Válaszd a Riportok – NTAK menüpontot, minden eladás, napzárás után létrejön itt egy riport válasz sor (sikeres, sikertelen). Ha van válasz sor akkor az integráció sikeres volt.
Amennyiben nincs válasz üzenet akkor az alábbit ellenőrizd az Integrációs beállítás NTAK kategória alatt megadott adatok helyességét:
– NTAK regisztrációs szám, Adószám
– A tanúsítvány fel van e töltve
– Be van kapcsolva az Önkéntes adatküldés

Az adatszolgáltatással kapcsolatosan további kérdésekkel az NTAK kisosos súgónk tud segíteni.