Mire jó a rendelésváró modul?

A modul segítségével az előkészítő pultokban/helységekben kerülnek megjelenítésre a beérkező rendelések egy külön monitoron. Így a szakács vagy pultos átlátható módon értesül mit kell elkészítenie, majd jelölhetik, hogy az adott megrendelés feldolgozása folyamatban, vagy elkészült állapotban van. Vagy például ha a konyhán több séf dolgozik, könnyen átláthatóvá válik számukra, mely ételek elkészítése van folyamatban és melyik várakozik még.

Milyen előfeltételei vannak a használatának?

Hogyan működik?

  • Lépj be a PlaccOn-ba és kattints a bal oldali menüsávban a Rendelésváró menüpontra.
  • A lista 5-10 másodpercenként folyamatosan frissül, így a beérkező új rendeléseket anélkül látod meg, hogy manuálisan frissítened kellene.

  • Asztal/Vendég oszlop: itt található az azonos asztalhoz/vendéghez tartozó rendelések soronként feltüntetve.
  • Termék oszlop: soronként jelennek meg az adott asztalhoz tartozó rendelések. Amennyiben feltétek/variácok/megjegyzések kerültek az adott termékhez, azok a pirossal bekeretezett részen tekinthetők meg.
  • Fizetve oszlop: itt tekinthető meg, hogy az adott rendelés fizetésre került-e.
  • Készül oszlop: itt tudod jelezni felszolgáló kollégádnak, hogy nekiláttál az adott termék elkészítéséhez. Ha a rendeléshez tartozó összes tételhez hozzáláttál, kattints a kékkel bekeretezett (jelen esetben) “pult 4” gombra. Amennyiben még csak 1-1 termék van elkészítés alatt, akkor az az adott sorban található homokórára kattintva jelezheted.
  • Elkészült oszlop: működése megegyezik a “készült” oszlopban leírtaknak, annyi különbséggel, hogy itt már a termék elkészültét jelzed.

FONTOS!

Ha egy rendelés még nem került fizetésre (mert asztalnál ül a vendég és még további fogyasztása lesz), és a rendelése elkészült, akkor kipipálás után a Placc menüpontban az elkészült termékek asztala villogni kezd. Így tudja a felszolgáló munkatárs, hogy szervírozhatja a rendelést.

Ha egy rendelés korábban fizetésre került, ez esetben a Placc menüpontban nem lesz asztalhoz kötve a rendelés –> nem fog villogni. Például ha egy büfé használ rendelésváró modult, ahol külön ablaknál történik a fizetés és a kiszolgálás, javasoljuk a sorszámosztó modul használatát is, ezzel tudjátok értesíteni a vendéget (függetlenül a fizetéstől), hogy elkészült a rendelése.